7. ledna 2019

Špenátové lasaně se šunkou

600 g mraženého špenátu se smetanou., PL oleje., 300 g lasaní (nepředvařených)., cibule., 100 g másla., 75 g mouky., 500 ml mléka., 250 ml vývaru (z kostky)., strouček česneku., sůl., pepř., muškátový oříšek., 100 g vařené šunky., 2 masitá rajčata., 100 g strouhaného madelandu., 50 g strouhaného parmazánu
Špenát rozmrazíme. Zapékací formu vymastíme olejem a vyložíme vrstvou lasaní. Cibuli oloupeme, najemno posekáme a zesklovatíme na másle. Zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme mlékem a vývarem a uvedeme do varu. Osolíme, opepříme okořeníme muškátovým oříškem a 5 minut povaříme. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku. Troubu předehřjeme na 180 stupň. C. Omytá rajčata zbavíme semen a nakrájíme je na kostičky. Na lasaně nalijeme trochu omáčky. Poklademe je vrstvou špenátu a rajčaty. Postup opakujeme a zakončíme vrstvou lasaní. Zalijeme zbylou omáčkou a posypeme oběma druhy sýra. Pečeme asi 40 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat