8. července 2013

Obwaldská zelná polévka

500 g bílého zelí, lžíce másla, 50 g slaniny, 2 cibule, lžička kmínu, 1 l masového vývaru, 100 g šunky, 50 g sýra moravský bochník, pepř, sůl

Bílé zelí očistíme, otrháme listy a nakrájíme na jemné nudličky. V hrnci rozehřejeme máslo. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji rozpustit. Oloupanou cibuli nasekáme, přidáme ke slanině a lehce osmahneme. Přidáme nakrájené zelí a vše spolu podusíme. Okořeníme kmínem a pepřem. Přilijeme masový vývar, osolíme a přikryté poklicí vaříme na mírném plameni asi 25 minut.Šunku nakrájíme na nudličky, vložíme je do polévky a krátce povaříme. Sýr najemno nastrouháme. Polévku nalijeme do talířů a posypeme kmínem. Strouhaný sýr podáváme odděleně.

Žádné komentáře:

Okomentovat