19. prosince 2011

Mrkvová bábovka podle tetičky

2 hrnky cukru,4 vejce (žloutky utřeme s cukrem, z bílků ušlehaný sníh přidáme až naposled),2 hrnky hladké mouky, 3,5 - 4 hrnky nahrubo nastrouhané mrkve (asi 450 g),plný hrnek oleje,1 CL sody Bicarbona nebo prášku do pečiva,1 CL drceného hřebíčku,1 CL drcený muškátový květ,troška soli,hrnek nahrubo posekaných ořechů
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme postupně všechny ingredience, (mimo sněhu z bílků, který přidáme naposled) dobře vymícháme a nakonec přidáme ušlehaný tuhý sníh z bílků. (Pokud jsou vajíčka malé, klidně můžeme dát 5).Formu dobře vymažeme a taky dobře vysypeme. Naplněnou bábovku vložíme do předehřáté trouby a pečeme pomalu asi 70 minut při 150 stupních C. Samozřejmě, že záleží v jaké formě bábovku pečete, proto je nutné ji poprvé hlídat a vyzkoušet špejlí, zda je hotová.

Žádné komentáře:

Okomentovat