19. prosince 2011

Makovo-hrušková bábovka

4 vejce,150 g kompotových hrušek, vanilkový cukr,200 g moučkového cukru,100 ml mléka,150 ml oleje,200 g polohrubé mouky, prášek do pečiva,50 g celého máku,50 g kandovaného ovoce, nejlépe červené barvy, tuk a hrubá mouka na bábovkovou formu,moučkový cukr na posypání hotové bábovky
Nejdřív oddělíme žloutky od bílků a kompotované hrušky necháme okapat a nakrájíme na menší kousky. Žloutky vyšleháme s vanilkovým a polovinou moučkového cukru do pěny. Pak přidáme mléko, olej a promícháme. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh a obě hmoty spojíme. Po smíchání vmícháme celý mák, prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, nakrájené hrušky a kandované ovoce.Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Hotové těsto naplníme do formy a uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě při 150°C asi 50 minut. Upečenou bábovku necháme ve formě krátce zchladnout a pak ji opatrně vyklopíme- můžeme dát na horní část mokrou, studenou utěrku a tím napomůžeme vyklopení a bábovka tak povolí. Vychladlou bábovku posypeme moučkovým cukrem a můžeme ještě navrch ozdobit kandovaným ovocem pro oko.

Žádné komentáře:

Okomentovat