19. prosince 2011

Jablkovo - ořechová vláčná bábovka

3 vejce,1,5 hrnku rostlinného oleje,2 hrnky krupicového cukru, 2,5 hrnku polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva,0,5 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku, 2 lžičky mleté skořice, špetka tlučeného hřebíčku,3 středně velká jablka, oloupaná a bez jadřinců, pokrájená na kostky, hrnek na hrubo posekaných vlašských ořechů, 
poleva : 4 lžíce másla (60 g),100 g hnědého cukru,6 lžic mléka


Formu na bábovku vymastit a vysypat moukou. Předehřát troubu na 180°C. Do krémova utřít olej, vejce a cukr. Postupně po troškách přidávat mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořicí, hřebíčkem, muškátovým oříškem a dobře ji dovnitř zamíchat (těsto bude husté). Lehce vmíchat jablka a ořechy a vše vložit do připravené formy. Péct tak 30 minut. Po upečení bábovku vyklopit a dlouhou špejlí ji propíchat.
Připravit polevu : V kastrolku smíchat všechny ingredience. Nechat je přijít do varu a za stálého míchání vařit 3 minuty. Odstavit a pomocí lžíce polít bábovku tak, že stéká dolů po stranách. Nahoře se může posypat trochou posekaných ořechů. Bábovku nechat odpočinout alespoň 24 hodin před krájením.
Tip : Bábovka se může jenom pocukrovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat