19. prosince 2011

Kefírová zdrava bábovka

2 vejce, 0.2 l moučkového cukru, 0.2 l oleje, 0.5 l kefíru, nebo kyšky, 400 g polohrubé mouky, prášek do pečiva, trocha hrozinek, ořechů a kandovaného ovoce
Vejce s cukrem našleháme do pěny a za stálého šlehání přidáme olej. Potom střídavě přimícháme mouku s práškem do pečiva a s kefírem. Nakonec přidáme posekané hrozinky, ořechy a kandované ovoce. Těsto nalijeme do větší vymazané a hrubou moukou (nebo strouhankou, piškotovými drobečky atd.) vysypané bábovkové formy a pomalu pečeme v předem vyhřáté mírné troubě. Upečenou a vychladlou bábovku vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat