9. července 2016

Kropenaté malinové řezy

3 vejce, 120 g krupicového cukru, 150 g hladké mouky, 2 lžíce solamylu
Malinová náplň: 200 ml vody, ½ sáčku malinového pudinku, 60 g krupicového cukru, 300 g malin
Krém stracciatella: 300 ml mléka, 60 g krupicového cukru, sáček vanilkového pudinku, 100 g másla, 50 g čokolády na vaření

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Z bílku připravíme tuhý sníh. Obě hmoty propojíme. Zlehka vmícháme mouku se solamylem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Při teplotě kolem 180 stupnu ho pečeme 15 minut. V troše vody rozmícháme malinový pudink. Zbylou vodu osladíme a přivedeme k varu. Přilijeme pudinkovou směs a uvaříme hustý krém. Nakonec do něj vmícháme očistěné maliny. Z mléka, cukru a vanilkového prášku připravíme hustý pudink. Když vychladne, vyšleháme ho s máslem na hladký krém. Nakonec lehce přimícháme nasekanou čokoládu. Vychladlý korpus vodorovně prokrojíme a naplníme malinovým krémem. Moučník uložíme do chladna. Když ztuhne, potřeme ho připraveným krémem stracciatella. Po jeho ztuhnutí rozdělíme dezert na řezy.

Žádné komentáře:

Okomentovat