9. července 2016

Hurvínkova sekaná z čočky a ořechů

2 lžíce olivového oleje., 2 utřené stroužky česneku., 1 nasekaná větší cibule., 2 stonky řapíkovatého celeru nasekaného nadrobno., 100 g strouhanky., 200 g uvařené a okapané čočky., 200 g na drobno nasekaných ořechů., ½ lžičky soli., mletý pepř., 2 lžičky italského koření či směsi bylinek., ¼ lžičky chilli koření., 4 lžíce sekané petrželky., 2 rozšlehaná vejce., 100 g čedaru., 150 ml rajského protlaku., 20 g změklého másla., 100 g žampionů nakrájených na plátky.,
Troubu předehřejeme na 190 °C. V kastrolku rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli a celer do měkka. Zeleninu v míse smícháme s čočkou, ořechy, strouhankou, solí, pepřem, kořením, chilli kořením, petrželkou, vejci, sýrem a rajským protlakem. Formu o rozměrech 23×12 cm vyložíme po stranách papírem na pečení. Dno vymažeme máslem, naskládáme na něj houby a zakryjeme je směsí. Pečeme asi 1 hodinu a 20 minut. Hotové jídlo opatrně vyklopíme na podnos. Odstraníme papír a podáváme buď se zeleninovým salátem nebo s brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat