9. července 2016

Koláč s jemnými párky

350 g hladké mouky., 170 g másla., 40 g sýra., vejce.,
Náplň: 300 g kapusty., 2 mrkve., 200 g žampionů., cibuli., 3 lžíce oleje., sůl., špetku muškátového květu., 1 – 2 lžičky tymiánu., 5 vajec., 350 ml mléka., 50 g sýra., 400 g párků.,

Z hladké mouky, změklého másla, strouhaného sýra, vejce dvou lžíc vody a špetky soli vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a v chladu necháme odpočinout asi 30 minut. Listy kapusty zbavíme řapíků a nasekáme. Očistené mrkve nakrájíme na kolečka, žampiony na plátky, cibuli nadrobno. V kastrole rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli se žampiony a mrkví. Přidáme kapustu. Zeleninu podlijeme trochou vody, osolíme a asi 5 minut podusíme. Dochutíme muškátovým květem i tymiánem a odstavíme. Když trochu zchladne, vmícháme do ní vejce rozšlehaná s mlékem a pak sýr. Těsto rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím dno i boky vymazané a vysypané formy tak, aby sahalo i přes její okraj. Poprášíme moukou, ve vrstvách naneseme polovinu zeleninové náplně, párky a zbylou zeleninu. V troubě při 200º C nejdříve 15 minut zapečeme, pak při 170º C dopékáme asi 50 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat