17. října 2012

Sorbet s citrónů

8 citronů., 200 g cukru., 600 ml vody., šťáva z pomeranče., 2 bílky., 50 g jemného krystalového cukru

Cukr a vodu povaříme 5 minut. Citrony řádně omyjeme, vrch odřízneme a vnitřek vydlabeme. Těla citronů uložíme do chladničky. Dužinu zbavíme slupek a rozmačkáme ji na kaši. Ze dvou citronů nastrouháme kůru a spolu s citronovou dužinou a pomerančovou šťávou dáme do cukrového nálevu. Směs necháme přejít varem, pak ji propasírujeme a dáme asi na hodinu do mrazáku. Bílky vyšleháme na sníh, který smícháme z polozmrzlými sorbety a krystalovým cukrem. Potom naplníme zchladené vydlabané citrony. V chladničce vydrží i několik dní.


Žádné komentáře:

Okomentovat