17. října 2012

Domáci pomerančový džus

slupka s jednoho většího pomeranče., 130 g moučkového cukru., 5 dl vody., 250 g krystalového cukru., 10 g kyseliny citrónové

Pomeranč důkladně omyjeme (nesmí být chemicky ošetřen) a kůru nastrouháme na jemném struhadle. Do větší sklenice ukládáme střídavě vrstvu strouhané pomerančové kůry a vrstvu cukru, pohár dobře uzavřeme a necháme 3 dny odstát. Z vody a krystalového cukru uvaříme sirup, přimícháme Odleželou pomerančovou kůru a kyselinu citrónovou a necháme 2 dny vyluhovat. Pak přecedíme přes husté síto a nalijeme do láhve. Nápoj podáváme zchlazený. Můžeme si ho připravit i do zásoby z větší dávky surovin.


Žádné komentáře:

Okomentovat