Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
9. srpna 2011
Propadlý koláč
6 vajec,sklenice cukr krupice,0,5 sklenice olej,2 sklenice mléka ,2 ,5 sklenice polohrubá mouka, prášek do pečiva,500 g tvaroh, vanilkový cukr,rum, mléko, cukr do náplně,ovoce - čerstvé nebo kompotované
4 žloutky ušleháme s cukrem, vmícháme olej, mléko, mouku s práškem a na závěr lehce vmícháme sníh ze 4 bílků.Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.Z tvarohu, 2 vajec, vanil. cukru, případně rumu, mléka vyšleháme nebo vymícháme tuhou náplň. Náplň musí být opravdu tuhá, takže pozor, z běžného tvarohu musíte nejprve nechat vykapat vodu, z netučných tohle vůbec neuděláte.Tuhou náplň dáme do cukrářského pytlíku nebo mikrotenového sáčku, kterému ustřihneme rožek a na těsto uděláme z náplně mřížky. Do čtverečků, které nám tímto vzniknou dáme ovoce. Nejlepší jsou meruňky, jahody nebo zavařené hrušky obložené černým nebo červeným rybízem.Vše takto krásně nachystané dáme do trouby a upečeme
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat