9. srpna 2011

Mléčná rýže s čerstvým ovocem


300 g rýže (nejlépe carnaroli, vialone nano či basmati) ,1 litr polotučného mléka, lžičku mleté skořice ,2 lžíce moučkového cukru ,500 g čerstvého ovoce ( jahody, třešně, meruňky, švestky…)

Do kastrůlku nasypte rýži, zalijte ji mlékem a pomalu zahřívejte k bodu varu. Přidejte moučkový cukr, mletou skořici a vše pomalu vařte, dokud není rýže hotová (trvá to 25–30 minut). Měla by mít konzistenci husté kaše; v případě potřeby ji můžete naředit mlékem. Rýži podávejte v hlubokých miskách. Můžete ji ozdobit ovocem: důkladně ho omyjte, nakrájejte na kousky a případně ochuťte moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.

Žádné komentáře:

Okomentovat