Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
9. srpna 2011
Bulharský koláč
Odměřujeme na čtvrtlitrové hrnky : 1,5 hrnku směsi na kostičky nakrájených hrušek a jablek (může být jen jeden druh, ale s oběma druhy ovoce je lepší),hrnek cukru,hrnek bílého jogurtu nebo kyselého mléka,0,5 hrnku oleje,3 hrnky polohrubé nebo hladké mouky,0,5 hrnku sekaných vlašských ořechů nebo kokosu,prášek do pečiva nebo lžička jedlé sody,tuk, hrubá mouka na plech
Všechny přísady zamícháme dohromady, důkladně promícháme. Vlijeme na plech se zvýšeným okrajem nebo na větší kulatý koláčový plech. Pečeme při 170 °C asi 30 minut. Hotový koláč pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou. Krájíme na čtvrečky.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat