20. února 2012

Čínský salát z hlávkového zelí

bílé hlávkové zelí, cibule, sterilovaná červená kapie, houba "Jídašovo ucho", kmín, čínské koření, sůl, olej, citronová šťáva-všechno dáváno od oka

Bílé zelí nakrájené na kostičky dáme do hrnce, za-lijeme vodou, osolíme a necháme jen chvilku projít varem (asi 2 minuty); poté slijeme. Mezitím  nakrá-jíme nadrobno cibuli, dáme orestovat na pánev a když trochu zhnědne, přidáme pokrájenou kapii, kmín, najemno rozsekané houby (už předtím zalité vařící vodou a ponechané do změknutí) a čínské koření – vše chviličku prohřejeme. Nakonec přidáme trošku citrónové šťávy a směs smícháme se slitým zelím. Podle potřeby dosolíme a necháme v chladu uležet.

Žádné komentáře:

Okomentovat