20. května 2011

Paprikový salát “Asia” s mletým masem

Na porce potřebujeme: malou konzervu kukuřičných klasů., zelený a žlutý paprikový lusk., malou konzervu rajčat., sůl., KL octa., mletý pepř., ½ svazku petržele., ½ svazku pažitky., cibuli., 500 g míchaného mletého masa., 2 PL strouhanky., vejce., na špičku nože čínské směsi – 5 druhů koření., pálivou papriku., 2 PL sezamových semínek., sezamový olej na smažení
Kukuřičné klasy necháme okapat a rozpůlíme.Omyjeme papriky, rozčtvrtíme je a zbavíme stonků a jádřinců. Dužinu nakrájíme na kostičky. Rajčata slijeme, přičemž šťávu zachytíme. Konce odstraníme a plody nadrobno nakrájíme. Kousky rajčat opět dáme do šťávy, ostře ochutíme solí, pepřem a kapkou octa. Vnímcháme kukuřici a papriky. Pod tekoucí vodou propereme pažitku a petržel a necháme okapat. Pažitku nakrájíme na ruličky, petržlen najemno nasekáme a obojí vmícáme eo zeleninové směsi. Vše necháme stát. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Z cibule, masa, strouhanky a vejce uhněteme těsto. Okořeníme čínským kořením, paprikou, solí a pepřem. Z těsta vytvarujeme malé kuličky a obalíme sezamovými semínky. Dobře osmahneme ponořené v oleji. Masové kuličky podáváme studené nebo teplé s paprikovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat