1. února 2011

Mátový likér po domacku

4 snítky máty peprné (čerstvé), 200 g cukru krystal, 2,5 dl vody, na špičku nože kyseliny citrónové, zelené potravinářské barvivo, slivovici nebo vodku nebo 45 % líh

Mátu opláchneme, necháme ji odkapat, mezitím rozpustíme ve vodě cukr a povaříme ho na hustý sirup. Přidáme kyselinu citrónovou a stáhneme z ohně. Maličké množství barviva (na špičku nože) rozpustíme v několika kapkách vody, ještě přimícháme do cukerného sirupu, vložíme mátu a uložíme na 4 dny do chladu. Potom sirup procedíme a odměříme množství. Na 1 díl sirupu přidáme 4 díly destilátu. Dobře promícháme, naplníme do lahví a uzavřeme a ještě necháme v chladu tak dva týdny odležet. 

Žádné komentáře:

Okomentovat