Naklepeme řízky (každý asi po 150 g , osolíme - žádné koření, položíme plátek sýra, na něj plátek šunky, třetinu obsahu konzervy chřestu. Přehneme na poloviny, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na oleji. Pak podlejeme vývarem a dusíme, až maso změkne. Mezitím podusíme v troše vody žampiony, až je maso hotové přidáme žampiony do šťávy, přidáme smetanu, povařit. Pokud je omáčka řídká - zahustit rozkvedlanou moukou.Provaříme. Jako přílohu doporučuji rýži.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
12. dubna 2010
Telecí řízky se žampiony
450 g telecí řízky , konzerva sterilovaného chřestu, 3 plátky sýra - ementál (plátkovaný), 3 plátky šunky , olej na pečení, žampiony (sterilované), sladká smetana
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat