Očistíme játra, kůžičku stáhném, žilky co nejvíc odkrojíme. Játra nakrájíme na lístky. Rozkrájíme slaninu na kostky, dáme na rendlík, usmažíme v ní na drobno rozsekanou cibuli ,pak vložíme nakrájená játra a dusíme je. Potom je posypeme strouhanou houskou nebo moukou, přidáme papriku a pepř. Játra osolíme, přilijime trochu vody nebo polévky, dobře udusíme, ale ne moc, aby neztvrdla. Urovnáme na talíře, polejeme šťávou, obložíme osmaženými brambory nebo dušenou rýžou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
12. dubna 2010
Telecí játra dušené
1/2 kg jater, 1/4 kg slaniny, 1 velká cibule, 1 lžíce strouhané housky - nebo polohrubé mouky,1/2 kávové lžičky papriky, trochu pepře, soli, vody nebo polévky, osmažené brambory /dušená rýže/
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat