palačinky : 1 litr mléka, 1 celé vejce, sůl, polohrubá mouka
Telecí nakrájíme na větší,ale slabší plátky, posypeme paprikou a do každého dle velikosti vložíme polovinu nebo celou nožičku párku.Plátky svineme a zajistíme nití či jehlou. Na povrchu je osolíme a posypeme paprikou. Zbytek párků nakrájíme na kolečka, lehce je osmahneme na tuku, přidáme k nim telecí točinky a narychlo je opečeme. Pak vše za pravidelného podlévání mírně dusíme doměkka. Můžeme přidat trochu másla na zjemnění chuti. Jako přílohu podáváme palačinky, připravené klasickým způsobem-do mléka rozkvedláme vejce,trochu osolíme a postupně přimícháváme mouku tak,abychom získali správně husté těsto. Z něho smažíme tenké palačinky.Dvě až tři palačinky dáme na sebe, zavineme je a pak je nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná. Jimi na talíři obložíme točinky a vše zalijeme št'ávou s párky.
Žádné komentáře:
Okomentovat