26. března 2012

Vepřová kotleta z borůvkovou omáčkou


lžičku zeleného pepře, lžičku granulovaného česneku, sůl, špetku pepře, 4 kotlety,lžíci olivového oleje, dva šálky borůvek, ¼ šálku cukru, 2 lžíce čerstvě nasekané petrželové natě, špetku tymiánu a šalvěje. 

Dobře smícháme pepř, česnek, lžičku soli a pepř. Naklepané kotlety směsí posypeme a dlaní ji trochu zatlačíme do masa. Kotlety osmahněte v hlubší pánvi. Troubu rozehřejte asi na 200 stupňů C a vložte do ní pekáč s kotletami a všemi dalšími zbylými ingrediencemi. Podlijte trochou bujónu nebo vody a pečte, dokud není maso měkké. Jako přílohu zkuste opečené brambory s trochou cibulky a malé spařené karotky (použijete-li konzervované, nezapomeňte je na páře prohřát).

Žádné komentáře:

Okomentovat