Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce,
citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté
těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem,
postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a
po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme lívanečník a
stejným způsobem pokračujeme v pečení dále. Část lívanců obalíme v cukru se
skořicí a část potřeme meruňkovým džemem a posypeme nastrouhaným tvarohem.K lívancům podáváme bílou kávu.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
28. března 2012
Babiččiny lívance
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat