V míse rozetřeme droždí s cukrem, lžící mouky a trošku vlažného mléka. Vločky
si zalijeme šálkem mléka. K vykynutému kvásku přidáme sůl, žloutky, mouku a
vlažné mléko a připravíme zahoustlé těsto. Po vykynuté do něj přimícháme
namočené ovesné vločky. Pak již jen na vymaštěném lívanečníku (může být i
normální pánvička) pečeme lívance. Podáváme s džemem nebo posypané skořicí -
skořicovým cukrem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
30. března 2012
Lívance s ovesnými vločkami
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat