Z droždí, trochy mléka a části mouky uděláme
kvásek, který necháme vykynout. Strouhané vařené brambory smícháme s moukou,
mlékem, vejcem, žloutkem, solí a kváskem a vypracujeme hladké těsto, které
necháme vykynout. Pak ho rozválíme na 2cm silný plát, ze kterého vykrajujeme
kolečka. Ty pak ve vrstvě oleje osmažíme na obou stranách dozlatova. Pak
potřeme povidly, ozdobíme šlehačkou a podáváme.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
29. března 2012
Bramborové vdolky s povidly
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat