Utřeme tvaroh s vejci, cukrem a tukem. Přidáme
prosetou mouku, sůl a zaděláme kváskem vzešlým ve vlažném oslazeném mléce.
Vypracujeme tužší těsto, necháme asi 1 hodinu v teple, přikryté utěrkou,
vykynout. Rozválíme na prst vysokou placku a skleničkou nebo tvořítkem
vykrajujeme kulaté placičky. Necháme na plechu asi 15 minut kynout, pak vložíme
do předehřáté trouby krátce zapéct. Zapečené vdolečky smažíme v rozehřátém tuku
po obou stranách do zrůžovění. Klademe na papírové ubrousky, mažeme marmeládou,
sypeme strouhaným tvarohem. Zakapeme smetanou, jogurtem, nebo do středu dáme
kopeček smetanového krému.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
29. března 2012
Smažené vdolečky z tvarohového těsta
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat