4 vepřové kotlety, 4 jablka, 4 menší
cibule, jádra z 24 oříšků, 100 ml smetany na šlehání, lžičku rozinek, kořenící
sůl na steaky, zázvor, skořici a olej
Kotletu nařízneme až ke kosti, vytvoříme v ní
kapsu, kterou naplníme ořechy, rozinkami a plátky kyselých jablek lehce poprášených
skořicí a uzavřeme párátkem. Kotletu obalíme v kořenící soli na steaky,
okořeníme zázvorem a prudce opečeme po obou stranách. Zapékací misku vyložíme
kolečky cibule a plátky jablek, vložíme kotlety a poklademe je zbylou cibulí a
jablky. Pečeme pod alobalem asi 3/4 hodiny, pak alobal odstraníme, přelijeme
smetanou a dalších 1/4 hodiny dopékáme. Podáváme s vařenou rýží, kterou jsme
orestovali s rozinkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat