Máslo, cukr a žloutky umícháme nejlépe v keramické nádobě. Když je krém vláčný, přidáme do něj trochu lógru ze spařeného kafe. Tak získá onu mramorovitou strukturu. Připravíme dortovou formu a položíme první souvislou vrstvu piškotů, které na talířku namáčíme v mléce s přiměřenou dávkou rumu. Stěrkou potáhneme první vrstvu krému meruňkovým džemem. Další vrstvy se opakují - pokládáme pravidelně piškoty, mléko, krém, jahody a džem. Nezapomínáme dolévat rum do ubývajícího mléka. Poslední vrchní vrstva je krémová bez jamu. Nakonec ušleháme šlehačku a uděláme z ní vrchní vrstvu. Dort se dá uležet nejméně na 2 hodiny do chladu.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat