Mouku smícháme s tukem, cukrum, kypřícim práškem a přidáme 4 žloutky.Vše vypracuje v těsto. Asi třetinu těsta si na chvili odložíme do mrazničky, aby ztuhlo a dalo se dobře strouhat.Zbylé těsto vyválíme a dáme na vymaštěný plech.Další vrstvu koláče utvoří strouhaná jablka, která mírně posypem cukrem, skořicí, posekanými ořechy a hrozinkami. Poté si z bílků ušleháme sníh a rozprostřeme jej na jablka.Poslední vrstvou bude nastrouhané těsto. Pečeme asi 40 minut vpředehřáté troubě.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
28. dubna 2010
Strouhaný podzimní koláč
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat