Brambory uvaříme, oloupeme a po vychladnutí najemno nastrouháme. Přidáme mouku, máslo, sůl, vejce a podle potřeby mléko. Vypracujeme tužší těsto z něhož uděláme váleček. Ten nakrájíme na dílky, do níchž balíme umyté a osušené švestky. Knedlíky dobře uzavřeme, vložíme do vrocí vody a vaříme 6 - 7 minut. poté je scedíme, posypeme mákem promíchaným s cukrem a omastíme máslem nebo sádlem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
28. dubna 2010
Švestkový knedlíky
700 g brambor, 250 g polohrubé mouky, 1 vejce, špetka soli, 1 lžíce másla, mléko, 1 kg švestek,máslo nebo sádlo na polití, mletý mák na posypání, moučkový cukr
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat