Ve větší misce smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme vejce, tuk, jablka a skořici. Vše dobře promícháme. Těsto vlijeme na vymazaný, hrubou moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě 30 - 40 minut při teplotě 180°C . Po upečení necháme vychladnout. Nakonec jablečník ozdobíme polevou nebo jen pocukrujeme.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
30. dubna 2010
Jablečník
240 g polohrubé mouky, 240 g krystalového cukru, 150 g rozehřátého tuku, 4 vejce, 2 prášky do pečiva, 1 vanilkový cukr, 600 g nastrouhaných jablek, 1 lžička mleté skořice
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat