1 - 1,5 kg krkovičky, sůl, pepř, 2 lžíce
oleje, 2 mrkve, petržele, 250 g čerstvých hub, 2 jalovcové bobulky, 4 hřebíčky,
1 - 2 bobkové listy, svazek zeleniny z pórku, petrželky, snítek tymiánu, plátek
tmavého chleba, 1 l masového vývaru, 3 lžíce kysané smetany
Maso osolit, opepřit a opéci na horkém oleji.
Mrkev a petržel na kostičky. Houby nakrájet najemno.Zeleninu a houby orestovat
na horkém oleji po mase. Jalovec, hřebíček, bobky a svazek zabalíme do řídké
tkaniny a přidáme společně s masem k houbám do kastrolu. Chléb rozdrobit a
přidat. Zalít vývarem. Pod poklicí v mírné troubě asi 2 a 1/2 hod dusit. Měkké
vyjmout a držet v teple. Vyjmout balíček a koření, rozmíchat kysanou
smetanu, přivést k varu a vypnout. Dochutit. Maso podávat nakrájené na silné
plátky zvlášť. Doporučená příloha: nudle nebo domácí noky.
Žádné komentáře:
Okomentovat