26. března 2012

Dušená krkovička se zeleninou a houbami


1 - 1,5 kg krkovičky, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 2 mrkve, petržele, 250 g čerstvých hub, 2 jalovcové bobulky, 4 hřebíčky, 1 - 2 bobkové listy, svazek zeleniny z pórku, petrželky, snítek tymiánu, plátek tmavého chleba, 1 l masového vývaru, 3 lžíce kysané smetany

Maso osolit, opepřit a opéci na horkém oleji. Mrkev a petržel na kostičky. Houby nakrájet najemno.Zeleninu a houby orestovat na horkém oleji po mase. Jalovec, hřebíček, bobky a svazek zabalíme do řídké tkaniny a přidáme společně s masem k houbám do kastrolu. Chléb rozdrobit a přidat. Zalít vývarem. Pod poklicí v mírné troubě asi 2 a 1/2 hod dusit. Měkké vyjmout a držet v teple. Vyjmout balíček a koření, rozmíchat kysanou smetanu, přivést k varu a vypnout. Dochutit. Maso podávat nakrájené na silné plátky zvlášť. Doporučená příloha: nudle nebo domácí noky.

Žádné komentáře:

Okomentovat