4 porce ryby, 150 g žampiónů (nebo jiných hub), 1 dl bílého vína, lžíce hladké
mouky, 40 g másla, sůl, mletý pepř, vývar
Porce
ryby vložíme do kastrolu, proložíme je žampióny (houbami) pokrájenými na plátky,
osolíme, opepříme, zalijeme vínem a trochou vývaru tak, aby byly potopeny do
dvou třetin, a dusíme pod pokličkou, až změknou (15-20 minut). Měkké ryby a
žampióny (houby) z kastrolu opatrně vyjmeme, do šťávy přidáme mouku rozetřenou
s polovinou dávky změklého másla a za stálé ho míchání vaříme, až omáčka
zhoustne. Do omáčky vmícháme sůl, a zbylé máslo, porce ryby na talířích
pokryjeme žampióny (houbami) a vše přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými
brambory a se zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat