3. června 2012

Ryba na víně se žampióny


4 porce ryby, 150 g žampiónů (nebo jiných hub), 1 dl bílého vína, lžíce hladké mouky, 40 g másla, sůl, mletý pepř, vývar

Porce ryby vložíme do kastrolu, proložíme je žampióny (houbami) pokrájenými na plátky, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a trochou vývaru tak, aby byly potopeny do dvou třetin, a dusíme pod pokličkou, až změknou (15-20 minut). Měkké ryby a žampióny (houby) z kastrolu opatrně vyjmeme, do šťávy přidáme mouku rozetřenou s polovinou dávky změklého másla a za stálé ho míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Do omáčky vmícháme sůl, a zbylé máslo, porce ryby na talířích pokryjeme žampióny (houbami) a vše přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat