3. června 2012

Rybí krokety z lososa v omačce


400 g mraženého lososa, cibule, 2 velká rajčata, 2-3 stroužky česneku, svazeček petrželky, 2 tvrdé rohlíky, 400 g brambor, 2 vejce, sůl, pepř, drcená celerová nať, cayennský pepř, 2 lžíce mouky, osolené vejce, 2 lžíce strouhanky, 30 g rozehřátého másla, citrón
na omáčku: nadrobno nasekaná cibule, 2 lžíce másla, 3 lžíce rajského protlaku, 2 šálky vývaru z brambor, 2 lžíce octa

Očištěného lososa pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a spolu s cibulí, rajčaty, česnekem, petrželkou a rohlíky rozmělníme v mixéru. Brambory uvaříme doměkka a rozmělníme na kaši (vodu slijeme a uschováme). Přidáme vejce a rybí hmotu, dobře propracujeme, ochutíme solí, pepřem, celerovou natí a cayennským pepřem a vypracujeme malé kuličky. Obalíme je postupně v mouce, ve vajíčku rozšlehaném se solí a ve strouhance a osmažíme na másle dozlatova. Proložíme je plátky citrónu a necháme na teplém místě. Rajský protlak, vývar z brambor, sůl a cayennský pepř přidáme k tuku po smažení, na kterém jsme předtím nechali ze sklovatět cibulku, důkladně rozmícháme a vaříme do zahoustnutí. Nakonec ochutíme octem. Rybí krokety vložíme do omáčky a necháme 15-20 minut proležet. Podáváme s bílým pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat