500 g
čerstvých hub (hřibovité a jiné pevné druhy), 80 g sádla, 2 cibule, pěkná
paprika, větší rajče, sladká mletá paprika, kmín, 1,5 kysané smetany, 2 lžíce
hladké mouky, 0,5 kostky bujonu, voda a sůl
Očištěné
houby nakrájíme na plátky nebo kostky a trochu podlité vodou dusíme ve vlastní
šťávě. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na sádle s mletou paprikou, pak
přidáme podušené houby, na proužky nakrájenou papriku a rajče. Okmínujeme,
osolíme, zalijeme vodou a přidáme půl kostky bujonu. Dusíme do měkka. Kysanou
smetanu zakvedláme s hladkou moukou a přilijeme do guláše, krátce podusíme.
Nejlepší je s houskovým knedlíkem, ale mohou být i těstoviny, dobrý chléb nebo
křupavé rohlíky.
Žádné komentáře:
Okomentovat