14. května 2012

Houbový guláš s kysanou smetanou


500 g čerstvých hub (hřibovité a jiné pevné druhy), 80 g sádla, 2 cibule, pěkná paprika, větší rajče, sladká mletá paprika, kmín, 1,5 kysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 0,5 kostky bujonu, voda a sůl

Očištěné houby nakrájíme na plátky nebo kostky a trochu podlité vodou dusíme ve vlastní šťávě. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na sádle s mletou paprikou, pak přidáme podušené houby, na proužky nakrájenou papriku a rajče. Okmínujeme, osolíme, zalijeme vodou a přidáme půl kostky bujonu. Dusíme do měkka. Kysanou smetanu zakvedláme s hladkou moukou a přilijeme do guláše, krátce podusíme. Nejlepší je s houskovým knedlíkem, ale mohou být i těstoviny, dobrý chléb nebo křupavé rohlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat