Nasekanou cibuli zesklovatíme na oleji. Přidáme nakrájené
houby, lehce je osolíme a podusíme 10 minut. Přidáme zelí, papriku a kmín a dusíme
dalších 15 minut. Guláš zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, krátce
povaříme a odstavíme z ohně. Vmícháme smetanu, případně ještě dochutíme cukrem,
octem, pepřem nebo solí a již nevaříme. Podáváme s knedlíkem, noky nebo
těstovinami.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
15. května 2012
Segedinský guláš z masáků
1/5 kg masáků (růžovek), cibule, 1/4 kg kysaného zelí,
2,5 dl kysané smetany, olej, lžíce hladké mouky, lžička mleté papriky, kmín, mletý pepř, sůl
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat