10. července 2016

Uzená pečínka v těstíčku

800 g uzené pečínky , ½ lžžičky mletého pepře, 1 jalovec, ššpetka cukru, 1 žžloutek, 2 lžžíce mléka, 300 g lístkového těsta ,,Na omáčku: 3 lžíce rajského protlaku, ¼ l smetany,sůl , pepř
Uzené maso posypte pepřem, cukrem, tlučeným jalovcem a vložžte do pekáče. Podlijte 1/8 l horké vody a dejte na střed vyhřáté trouby. Pečte 20 minut a nechte vychladnout.Lístkové těsto vyjměte 30 minut před použžitím z obalu a pod utěrkou nechte rozmrznout.Těsto vyválejte na vále posypaném moukou a prochladlé uzené maso do něj zabalte. Okraje navlhčete vodou a dobře přitiskněte. Předem však z krajů těsta nařežte rádýlkem proužžky, navlhčete je vodou a ozdobte jimi povrch závinu. Vložžte nejméně na půl hodiny do chladničky, nebo přes noc  Žžloutek rozkvedlejte v mléce a potřete jím závin. Na několika místech ho propíchněte vidličkou, aby při pečení mohla unikat pára. Pečte 45 minut.Základem omáčky je ššťáva z pečeně. Přidejte do ní rajský protlak a smetanu a za stálého míchání vařte do mírného zhoustnutí. Ochuťte podle potřeby.

Žádné komentáře:

Okomentovat