800 g uzené pečínky , ½ lžičky mletého pepře, 1 jalovec, špetka cukru, 1 žloutek, 2 lžíce mléka, 300 g lístkového těsta ,,Na omáčku: 3 líce rajského protlaku, ¼ l smetany,sůl , pepř
Uzené maso posypte pepřem, cukrem, tlučeným jalovcem a vložte do pekáče. Podlijte 1/8 l horké vody a dejte na střed vyhřáté trouby. Pečte 20 minut a nechte vychladnout.Lístkové těsto vyjměte 30 minut před použitím z obalu a pod utěrkou nechte rozmrznout.Těsto vyválejte na vále posypaném moukou a prochladlé uzené maso do něj zabalte. Okraje navlhčete vodou a dobře přitiskněte. Předem vak z krajů těsta nařete rádýlkem proužky, navlhčete je vodou a ozdobte jimi povrch závinu. Vložte nejméně na půl hodiny do chladničky, nebo přes noc žloutek rozkvedlejte v mléce a potřete jím závin. Na několika místech ho propíchněte vidličkou, aby při pečení mohla unikat pára. Pečte 45 minut.Základem omáčky je šťáva z pečeně. Přidejte do ní rajský protlak a smetanu a za stálého míchání vařte do mírného zhoustnutí. Ochuťte podle potřeby.
Žádné komentáře:
Okomentovat