10. července 2016

Masové ražžniči s omáčkou

600 g vepřového filé, 150 g uzeného bůčku nebo slaniny, 3 cibule, 1 červený a 1 zelený paprikový lusk, 1/2 lžžičky mletého pepře, 5 lžžic oleje, sůl. Na omáčku 50 g majonézy, 3 lžžíce kečupu, 2 lžžíce sladké papriky, 2 kapky tabasca, 2 lžžíce sojové omáčky, 2 lžžíce koňaku, sůl,pepř, cukr
Maso nakrájejte na 2 až 3 cm velké kostky, slaninu na centimetrové plátky. Oloupanou cibuli nakrájejte na půlcentimetrové plátky. Paprikové lusky rozkrojte na čtvrtky, odstraňte jádra,omyjte a nakrájejte na třícentimetrové kousky. Maso a zeleninu promíchejte s pepřem a olejem. Vššechny přísady do omáčky dejte do misky, dobře rozmíchejte, dochuťte solí,pepřem a cukrem. Maso a zeleninu nechejte krátce okapat. Napíchejte na ššpíz a grilujte při 175 stupních asi 7 minut. Ššpízem často otáčejte a kousky masa potírejte olejem. Hotový pokrm osolte.

Žádné komentáře:

Okomentovat