piškot: 4 vejce, 6 lžic krystalového cukru, 6 lžic polohrubé mouky, 1 dl oleje, 1
lžíce kakaa, prášek do pečiva
náplň: 0,5 másla, 3 lžíce práškového cukru, kostka kaštanového pyré, vanilkový
pudink, 3 dl mléka
karamelová šlehačka: 4 lžíce krystalového cukru, 3 dl mléka, 2 práškové šlehačky, ztužovač
šlehačky
Celé vejce
vyšleháme. Přidáme olej, mouku, kakao a kypřící prášek. Promícháme a dáme péci
do vyhřáté trouby. Po vychladnutí těsto necháme na plechu a natřeme ho náplní.
Na náplň přijde vrstva karamelové šlehačky.
Náplň: Z mléka a z vanilkového pudinku uvaříme hustou kaši a necháme ji
vychladnout. Máslo, práškový cukr a kaštanové pyré spolu utřeme a přimícháme do
vychladlé kaše. Karamelová šlehačka: Cukr upálime na karamel, ale dříve, než se
rozpustí, zalejeme ho mlékem. Po vychladnutí ho smícháme se šlehačkami,
ztužovačem a vyšleháme
Žádné komentáře:
Okomentovat