13. května 2012

Kaštanový řez


piškot: 4 vejce, 6 lžic krystalového cukru, 6 lžic polohrubé mouky, 1 dl oleje, 1 lžíce kakaa,  prášek do pečiva
náplň: 0,5 másla, 3 lžíce práškového cukru, kostka kaštanového pyré, vanilkový pudink, 3 dl mléka
karamelová šlehačka: 4 lžíce krystalového cukru, 3 dl mléka, 2 práškové šlehačky, ztužovač šlehačky

Celé vejce vyšleháme. Přidáme olej, mouku, kakao a kypřící prášek. Promícháme a dáme péci do vyhřáté trouby. Po vychladnutí těsto necháme na plechu a natřeme ho náplní. Na náplň přijde vrstva karamelové šlehačky.
Náplň: Z mléka a z vanilkového pudinku uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Máslo, práškový cukr a kaštanové pyré spolu utřeme a přimícháme do vychladlé kaše. Karamelová šlehačka: Cukr upálime na karamel, ale dříve, než se rozpustí, zalejeme ho mlékem. Po vychladnutí ho smícháme se šlehačkami, ztužovačem a vyšleháme

Žádné komentáře:

Okomentovat