24. května 2010

Rybí filé s ajvarem

400 g rybího filé (např. z tresky), sůl, citronová šťáva, sladká paprika, celý kmín, rostlinný olej (lépe olivový), lžíce másla, 150 g ajvaru,worcestrová omáčka, estragon, kečup, zelené olivy

Kousky filé mírně osolíme, pokapeme citronovou šťávou, jemně posypeme paprikou, okmínujeme a necháme chvíli odležet. Na rozehřátém oleji za přidání másla opečeme kousky ryby z obou stran, přidáme ajvar, podle chuti kečup, ochutíme worcestrem a estragonem a případně zředíme malým množstvím horké vody nebo zeleninového vývaru. Odkryté asi 15 minut dusíme. Před dokončením přidáme olivy  a podáváme s bílým chlebem ev. bagetou. Příhodná je zeleninová obloha, případně pampeliškový salát s vinným.

Žádné komentáře:

Okomentovat