12. července 2016

Jehněčí pečeně

1 kg jehněčí kýty,4 stroužky česneku,4 cibule,snítka rozmarýnu,půl svazku šalvěje,2 lžíce oleje,½ l suchého bílého vína,¼ l masového vývaru,1 svazek mrkve,půl svazku řapíkatého celeru,150 g luskového hrášku,40 g másla,200 ml smetany na šlehání,4 lžíce jíšky,sůl, pepř
Omytou a osušenou kýtu osolíme a opepříme. V pekáči rozpálíme olej a kýtu na něm osmahneme. Přidáme cibuli, česnek a bylinky. Přilijeme víno, vložíme do trouby a pečeme asi 1 ½ hodiny. Podléváme vínem a vývarem. Pokrájenou zeleninu osmahneme na másle. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu procedíme, přilijeme smetanu povaříme a zahustíme jíškou. Pokrájené maso přelijeme omáčkou a jako příloho podáváme zeleninu.

Žádné komentáře:

Okomentovat