26. ledna 2017

Utopenci Vuřtik

2 kg vuřtů, 2 kg cibule, sladká paprika, pepř, sůl, ocet a olej
Vuřty oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli také oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vezmeme sklenice 0,7 l / třeba od zelí / a po patrech do nich ukládáme střídave vuřty a cibuli. Patro vuřtů vždy okořeníme solí , pepřem a paprikou / tou nemusíme šetřit / . Gurmáni mohou přidat pálivou papriku a třeba feferony. Po naplnění po okraj to vše zalejeme. A to tak že čistým octem a nahoru přidáme asi 0,5 dcl octa. Poté uzavřeme. Ujištuji Vás že překyselené to rozhodně nebude. Necháme ležet v chladném místě cca 5 dní čím déle tím líp. 

Žádné komentáře:

Okomentovat