Vuřty oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli také oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vezmeme sklenice 0,7 l / třeba od zelí / a po patrech do nich ukládáme střídave vuřty a cibuli. Patro vuřtů vždy okořeníme solí , pepřem a paprikou / tou nemusíme šetřit / . Gurmáni mohou přidat pálivou papriku a třeba feferony. Po naplnění po okraj to vše zalejeme. A to tak že čistým octem a nahoru přidáme asi 0,5 dcl octa. Poté uzavřeme. Ujištuji Vás že překyselené to rozhodně nebude. Necháme ležet v chladném místě cca 5 dní čím déle tím líp.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
26. ledna 2017
Utopenci Vuřtik
2 kg vuřtů, 2 kg cibule, sladká paprika, pepř, sůl, ocet a olej
Vuřty oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli také oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vezmeme sklenice 0,7 l / třeba od zelí / a po patrech do nich ukládáme střídave vuřty a cibuli. Patro vuřtů vždy okořeníme solí , pepřem a paprikou / tou nemusíme šetřit / . Gurmáni mohou přidat pálivou papriku a třeba feferony. Po naplnění po okraj to vše zalejeme. A to tak že čistým octem a nahoru přidáme asi 0,5 dcl octa. Poté uzavřeme. Ujištuji Vás že překyselené to rozhodně nebude. Necháme ležet v chladném místě cca 5 dní čím déle tím líp.
Vuřty oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli také oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vezmeme sklenice 0,7 l / třeba od zelí / a po patrech do nich ukládáme střídave vuřty a cibuli. Patro vuřtů vždy okořeníme solí , pepřem a paprikou / tou nemusíme šetřit / . Gurmáni mohou přidat pálivou papriku a třeba feferony. Po naplnění po okraj to vše zalejeme. A to tak že čistým octem a nahoru přidáme asi 0,5 dcl octa. Poté uzavřeme. Ujištuji Vás že překyselené to rozhodně nebude. Necháme ležet v chladném místě cca 5 dní čím déle tím líp.
Žádné komentáře:
Okomentovat