Cibuli, banán a jablko oloupeme, nakrájíme na plátky, vložíme na mírně rozehřáté máslo, zalijeme malým množstvím vody a asi 10 minut dusíme. Potom vmícháme mouku s karí kořením. Směs zalijeme vývarem a 10 minut povaříme. Polévku ochutíme cukrem a karí. Při podávání polévku doplníme plátky na másle lehce opražených mandlí.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
20. ledna 2017
Indická polévka karí
středně velkou cibuli, banán, jablko, 1/2 šálku vody, 1 l hovězího vývaru, lžíci másla, lžíci mouky, karí, 3 lžíce mandlí, máslo na osmažení mandlí.
Cibuli, banán a jablko oloupeme, nakrájíme na plátky, vložíme na mírně rozehřáté máslo, zalijeme malým množstvím vody a asi 10 minut dusíme. Potom vmícháme mouku s karí kořením. Směs zalijeme vývarem a 10 minut povaříme. Polévku ochutíme cukrem a karí. Při podávání polévku doplníme plátky na másle lehce opražených mandlí.
Cibuli, banán a jablko oloupeme, nakrájíme na plátky, vložíme na mírně rozehřáté máslo, zalijeme malým množstvím vody a asi 10 minut dusíme. Potom vmícháme mouku s karí kořením. Směs zalijeme vývarem a 10 minut povaříme. Polévku ochutíme cukrem a karí. Při podávání polévku doplníme plátky na másle lehce opražených mandlí.
Žádné komentáře:
Okomentovat