26. ledna 2017

Falešní utopenci-recept

1 kg špekáčků nebo kabanosu, 6 ks cibule, 8 lžic octa, 8 lžic oleje, 5 lžic plnotučné hořčice, 5 lžic worchestru, 5 lžic kečupu, 12 lžic vody, chilli papričky nebo mleté, sůl, pepř
Kabanos nebo špekáčky nakrájíme na kolečka stejně jako cibuli. Ostatní ingredience povaříme za stálého míchání na mírném ohni až vznikne hladká hmota. Do sklenice vrstvíme uzeninu, cibuli a po zpracování poloviny surovin přelijeme polovinou zálivky.Poračujeme ve vrstvení a nakonec opět zalijeme svařenou směsí,, upěchujeme, utěsníme a uazvřeme. Po vychladnutí nálevu se dá ihned konzumovat. Lepší je až druhý den, ale v lednici vydrží až měsíc.

Žádné komentáře:

Okomentovat