7. srpna 2016

Zelná polévka s jablky

Pro 4 osoby: 500 g kysaného zelí, 2 cibule, 50 g anglické slaniny, lžíce oleje, 1 l masového vývaru (z kostky), sůl, pepř, ½ lžičky kmínu, špetka cukru, jablko, lžíce posekané petrželky
Kysané zelí rozvolníme a pokrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme cibuli pokrájenou na kostičky a zesklovatíme. Přidáme kysané zelí a krátce osmahneme. Přilijeme vývar a přikryté vaříme na malém ohni 30 minut. Polévku osolíme, opepříme, osladíme a ochutíme kmínem. Jablko oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jádřinec, dužinu nastrouháme do polévky a ještě krátce povaříme. Pak polévku rozdělíme do 4 předehřátých hlubokých talířů a jídlo podáváme zdobené petrželkou.
Na osobu 220 kcal, 7 g bílkovin, 17 g tuků, 7 g sacharidů

Žádné komentáře:

Okomentovat