16. srpna 2016

Zasklívaný višňový koláč

Asi 24 kousků – 250 g měkkého másla., 200 g cukru., špetka soli., 5 vajec., 100 ml mléka., 100 g mletých mandlí., 300 g polohrubé mouky., 1 balíček kypřicího prášku., 3é g kakaového prášku.,
Obložení – 2 sklenice (po 700 g)., 2 balíčky želatinové polevy., 2 lžíce cukru., 250 smetany ke šlehání., balíček vanilkového cukru., 2 lžíce drobně nasekaných pistácií.,
Z másla, cukru a soli ušleháme pevný krém. Postupně přišleháme vejce., vmícháme 8é ml mléka, mleté mandle, mouku a kypřicí prášek. Těsto rozdělíme na 2 díly. Do prvního dílu vmícháme zbývající mléko a kakaový prášek. Troubu předehřejeme na 180° C. Vymažeme pečicí plech 40 x 32 cm nebo ho vyložíme papírem na pečení. Na plech rozprostřeme nejprve světlé těsto, potom tmavé. Obě těsta lehce promícháme a povrch uhladíme. Na obložení necháme okapat višně. Šťávu zachytíme. Višně šťávu zachytíme. Višně stejnoměrně rozložíme na těsto. Plech zasuneme na střední lištu a pečeme asi 40 minut. Vyjmeme z trouby a necháme zcela vychladnout. 250 ml zachycené šťávy svaříme se želatinovou polevou a cukrem. Od středu celý koláč zasklíme a necháme vychladnout. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukre. Naplníme ji do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou a na koláč nastříkáme mřížku. Posypeme pistáciemi a nakrájíme na úhledné kousky.
Příprava asi 40 minut., pečení asi 40 minut., kousek asi 280 kcal., 4 g bílkovin., 14 g tuků., 31 g sacharidů. 

Žádné komentáře:

Okomentovat